nlc.hu
Aktuális

Motorosok haltak meg Magyaregregynél

Egy pécsi felvonulásra tartott a tragikus körülmények között meghalt motoros és női utasa

A fiatalok a helyszínen meghaltak.
motorbaleset,

Két huszonéves motoros halt meg szombat délelőtt Magyaregregynél, amikor – az RTL Híradó információi szerint – előzés közben két autóval is ütköztek. A motort egy férfi vezette, mögötte egy nő ült, esélyük sem volt a túlélésre. 

Éppen egy autót előztek, amikor összeütköztek a szemből érkező Audival, majd visszacsapódtak a megelőzött kocsira, aminek még a kereke is kiszakadt.

Az RTL Híradó úgy tudja, a motorosok Pécsre tartottak, éppen egy olyan felvonulásra, ahol több száz motoros egy közös gurulással hívta fel a közlekedők figyelmét arra, hogy mindenki tartsa be a szabályokat és figyeljen jobban a másikra.

Ami a motoros tragédiákat illeti, 2022-ben, a nyári hónapokban 3769, személyszállító járműhöz köthető baleset történt, ennek azonban már jóval több mint 10 százalékát okozták motorosok, segédmotorosok. A kétkerekűek számára valóban aktív időszakban – áprilistól októberig – a hozzájuk köthető balesetek 5-10 százaléka a személygépkocsikat vezetőkhöz képest. Az elfogadott uniós álláspont szerint egy motorkerékpáros, illetve segédmotoros kerékpáros halálozási kockázata átlagosan 18-szor nagyobb, mint egy személygépkocsi-vezetőé. A motorkerékpáros balesetek jellemző okai a sebesség nem megfelelő alkalmazása, az irányváltoztatás, a haladás és kanyarodás szabályainak meg nem tartása, valamint a szabálytalan előzés.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top