A szélsőséges időjárás miatt zárt be a szülészet a Honvédkórházban

S. Z. | 2023. Augusztus 20.
Olyan sokan szültek a napokban az intézményben, hogy kapacitáshiány miatt ideiglenesen bezárt a szülészet.

Kapacitáshiány miatt augusztus 18. és augusztus 20-a 12 óra között nem lehet szülni a Honvédkórházban, írtuk korábban, és most kiderült, hogy az átmeneti bezárásnak pontosan mi az oka.

A Telex vette észre, hogy a Honvédkórház frissítette a szülészet ideiglenes bezárásáról szóló hírét a weboldalán. Ebből az derül ki, hogy csütörtökön olyan sokan szültek az intézményben, hogy mind a 70 szülészeti ágyuk foglalttá vált. Emiatt kénytelenek voltak más intézményekbe átirányítani a kismamákat.

Egy anya szülés előtt, mellette férje a Honvédkórházban (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A közlemény szerint

a megnövekedett szülésszámban közrejátszottak a szélsőséges időjárási körülmények is.

Íme a teljes közlemény:

„Kórházunk szülészeti osztályán minden feltétel rendelkezésre áll, és teljes személyzettel, összesen 70 ágyon tudjuk fogadni a hozzánk érkező szülő nőket. A tegnapi napon az a helyzet állt elő, hogy a megnövekedett szülésszám miatt – mely magyarázható a szélsőséges időjárási körülményekkel is –, az összes szülészeti ágyunk foglalttá vált. Ennek okán és a biztonságos betegellátás érdekében, vasárnap 12 óráig szükségessé vált más intézmények szülészeti osztályára irányítani a pácienseket. Egy komplikációmentesen lezajló szülés esetén, 2-3 napon belül hazabocsájtható az édesanya és az újszülött, emiatt döntöttünk a kétnapos átirányítas kérvényezése mellett, melynek végére vélhetően már rendelkezésre fog állni a szükséges kapacitás.”

Exit mobile version