Halálos ágyán vallotta be lányának, hogy kirabolt egy bankot

Sz.Cs. | 2023. December 04.
Egy édesapának több mint öt évtizeden keresztül sikerült mindenki előtt titokban tartania, hogy fiatal korában kirabolt egy bankot. Halálos ágyán vallotta be lányának az igazságot.

Sokan úgy gondolhatjuk, hogy szinte mindenkinél jobban ismerjük a szüleinket, elvégre ők azok, akik az egész életünket végigkísérik, továbbá, ahogy telik az idő, egyre több titkot osztanak meg az életük apró történéseiről.

Vélhetően Ashley Randele is így gondolta egészen addig, amíg édesapja a halálos ágyán be nem vallotta, hogy 1969-ben bankrablást követett el. Thomas Conradnak több mint öt évtizeden keresztül sikerült elkerülnie a hatóságokat, éppen ezért a múltjának ezen részéről soha nem beszélt családjának. 

A férfi tüdőrákban szenvedett, és amikor az orvosok közölték vele, hogy mindössze hat hete van hátra, egészen másként látta a világot.

A bejelentés arra késztette, hogy elmondja lányának: kirabolta a cleveland-i Biztonsági Nemzeti Bankot. A téma egy este került elő, miközben a férfi lányával és feleségével az NCIS sorozatot nézte. 

Amikor ideköltöztem, meg kellett változtatnom a nevemet, és a hatóságok valószínűleg még mindig keresnek – mondta. Nem csoda, hogy egy ilyen hír hallatán a lánya először legyintett rá, mintha csak pusztán egy viccről lenne szó. 

„Egy részem ezt egyfajta apai humornak vette. Egy napig voltam vele, aztán rájöttem, hogy ha ő nem Tom Randele, akkor én sem vagyok Ashley Randele. Mondtam apának, hogy meg kell mondania az igazi nevét. Azt mondta, hogy csak akkor mondja el, ha megígérem, hogy nem nézek utána” – mesélte Ashley a New York Postnak.

Persze még aznap este utánanézett édesapja múltjának, és szinte sokkot kapott, amikor beigazolódott, hogy 215 ezer dollárt akart volna ellopni, amely ma 1,7 millió dollárnak, azaz körülbelül 6 milliárd forintnak felelne meg. 

Conrad a bankban dolgozott pénztárosként és egy pénteki napon követte el a rablást, amikor bezárt. Nem sokkal később már egy Washingtonba tartó járaton ült. Mondani sem kell, nagy előnyre tett szert, hiszen a banki tisztviselők csak hétfőn vették észre, hogy mi történt.

A lány azt mondta, hogy szerette volna megőrizni édesapja titkát, azonban két hónappal később a szövetségi ügynökök kopogtattak nála, hogy kikérdezzék. 

Exit mobile version