Több százezer forint gyűlt össze a taxisnak, akitől ellopta a kocsiját az Árpád hídi ámokfutó

F.C. | 2024. Július 07.
Anyagilag is támogatják a 18 éve taxizó Györgyit.

Gyűjtést indítottak Ábrahám Györgyinek a kollégái, hogy legyen mivel dolgoznia a jövőben, az autója ugyanis totálkáros lett. Egy 43 éves férfi – feltehetően drog hatása alatt – lopta el a taxiját, aki utána ámokfutásba kezdett az Árpád hídon, több kocsit is letarolt. Az egyikben ülő jegyespár belehalt az ütközésbe.

Az 50 éves Györgyi 18 éve taxizik. Imádja szakmáját, azt mondta, ez az élete. Eddig ő segítette beteg édesanyját is. “Örökségből lett véve ez az autó. Egész magas kategóriájú autóról beszélünk. Borzasztóan szerettem. Nálam az autó családtag, nem csak munkaeszköz, és most egy picit kilátástalannak látom a holnapokat. (…) Szeretném ezt a munkát folytatni továbbra is” – nyilatkozta az RTL Híradónak a tragédia után.

A taxisofőrnő számlájára egy nap alatt több mint 600 százezer forint érkezett. Györgyi azt mondta, hálás a taxisoknak. Bevallotta, nagyon megható volt, hogy a pénz mellé a közlemény rovatban rengeteg támogató üzenetet kapott.

“Soha nem láttam ekkora összefogást. Egyenként próbálnak gyűjteni arra a számlaszámra, amit ő megadott” – mondta el Metál Zoltán, a taxisszövetség elnöke, aki azt ígérte, hogy amiben csak lehet, segítenek a taxisofőrnőnek. “Teljes jogi hátteret és segítséget kínálunk neki. Felvállaljuk az ügyintézéseket, hogy ha elakadna a biztosítás és egyéb ügyintézésben, hiszen egy nagyon hosszú folyamatnak néz elébe” – tette hozzá.

Kiemelt fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Exit mobile version