nlc.hu
Életmód

Ildikó 40 éve taxisofőr

40 éve taxizik egy 81 éves nő Győrben: „Ha kell, bemosok egyet!”

Ő Győr egyik nevezetessége.
Mihályi Ildikó

Világsztároknak kijáró tisztelet övezi Győr városában a taxisofőr Mihályi Ildikót, akit a kollégái csak azért nem szeretnek, mert rengeteg a törzsutasa. Mint a Tények Plusz riportjából kiderül, a mai napig kapja a bókokat és az ajánlatokat, amiket kedvesen elutasít és a vendégei részéről jobbára az alkohol számlájára ír. A most 81 éves taxis 1986 óta rója a város utcáit. 

Az összes kategóriára megvan a jogosítványa, egyedül a nagybuszra és a csuklós buszra nincs. Régebben építőipari cégeknél volt sofőr, a taxizásra pedig édesapja betegsége miatt váltott, hogy munka közben olykor haza tudjon ugrani.

Félni nem félt soha, a taxi mindig is ugyanolyan veszélyes volt. “Nappal ugyanúgy elvihetik az embert egy erdőbe vagy egy kies részre” – jegyezte meg Ildikó. Az utasok 99 százaléka tisztelettudó és kedvesen bánik a taxis ikonnal, Ildikónak mégis tele vannak az ujjai nagyméretű, köves gyűrűkkel. Elmondása szerint ez minden védelmi eszköznél hatékonyabb. “Egyszer verekedtem komolyabban. A kedves fiatalember – akiben szerintem volt egy kis löket – elkezdte fogdosni a kormányt és a lábam közé nyúlkált. Aztán szóltam neki, hogy hagyja abba, nem hagyta, erre jól szájon vágtam a gyűrűkkel” – mesélte, hogyan járt el a keze.

Ildikó remekül vezet, fiatalokat megszégyenítően parkol. Inkább kedves történetekről beszélget az utasokkal, ha szeretnék. Még ma is GPS nélkül közlekedik Győrben, és mindenhova odatalál.

Még 4 évig bizonyosan megmarad Győr egyik nevezetességének, addig szól ugyanis a taxisengedélye.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények Plusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top