nlc.hu
Életmód

Életmentő taxis

Fél év alatt háromszor mentett életet egy budapesti taxis

Kismama és menekült kisfiú életét is mentette már meg.
taxi

Öt éve dolgozik budapesti taxisként Lány Róbert. A Joker becenevű sofőr szinte vonzza a különleges helyzeteket, és ő örömmel segít mindenkinek: csak az elmúlt fél év alatt háromszor vezetett rendőri felvezetéssel, hogy életet menthessen – írja a Metropol. A beceneve pedig onnan ered, hogy ő a taxijával mindent és mindenkit visz: legyen szó kisállatról vagy nagyról, bicikliről, robogóról, vagy éppen bútorról, de ingyen kísérgeti a nyugdíjasokat a piacra vagy akár az SZTK-ba.

Joker volt az első taxis, aki már rögtön, az ukrajnai a háború első napján elindult, hogy segélycsomagokat vigyen a határhoz. Miközben a taxis „hiénák” 100-150 ezret kértek, ő ingyen fuvarozta a háború elől menekülőket, és azóta is, ha csak tud, segít nekik. Sőt övé az egyetlen „szolidáris taxi”: a kocsija tetejét az ukrán kék-sárga zászló színei díszítik, rajta pedig a feliratok: „Segítünk rajtatok!” és „Veletek vagyunk!”. Ezt az egyedi felfestést külön engedélyeztetnie kellett.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top