Beperelte az édesanyját, mert kidobta a képregénygyűjteményét

Á.K. | 2024. Szeptember 28.
A 20 éves srác annyira kiakadt azon, hogy az anyja a beleegyezése nélkül kukázta a képregényeit, hogy a bírósághoz fordult.

Egy 64 éves tajvani nő egy fedél alatt lakott a húszéves fiával Chiayi Cityben, és elkövette azt a hibát, hogy kidobta a fiú Attack on Titan képregénykollekcióját. A nő megelégelte, hogy a képregények rengeteg helyet foglalnak az otthonában, és mivel szüksége volt üres helyre, legegyszerűbb megoldásként a számára értéktelennek tűnő képregényektől szabadult meg. A döntését nem előzte meg egyeztetés a fiával, így amikor a srác este hazajött, teljesen kiakadt, amikor meglátta, hogy eltűnt a 32 kötetes gyűjteménye – írja az odditycentral.

Bedobozolt képregények. Képünk illusztráció. (fotó: Geography Photos/Universal Images Group via Getty Images)

A fiú reakciója elég erőteljes volt: ráhívta az anyjára a rendőrséget, és feljelentette őt. Az eset aztán egészen a bíróságig jutott, ahol a fiú amellett érvelt, hogy az anyja egy pótolhatatlan és értékes gyűjteményt dobott ki, mivel ezek a képregények már nincsenek nyomtatásban, így komoly gyűjtői értéket képviselnek. Vele szemben az anyja azt mondta, hogy egyes képregények gyűrött és rossz állapotúak voltak, emiatt nem lehetett gyűjtői értékük, és csak a helyet foglalták a lakásban.

Elmondása szerint bocsánatot kért és ki akart békülni a fiával, de a srác azóta szóba sem áll vele.

Végül az anyát találta bűnösnek a bíróság és 5000 tajvani dollár (bő 50 ezer forint) bírság megfizetésére kötelezte

, amit kiválthat közösségi munkával is. A tajvani sajtó szerint a fiú az ítélet után sem békült ki az édesanyjával.

Exit mobile version