17 koszos pelust hagyott szanaszét a lakásban: milliók nézik a friss anyuka videóját!

Esvé | 2024. Október 18.
Nagy port kavart egy kétgyerekes édesanya kétségbeesett Tiktok-videója. Csak nem úgy, ahogy elsőre gondolnád!

„A férjem vadászni ment, én pedig itt maradtam egyedül a totyogónkkal és a három hetes babánkkal” – kezdte október elején közzétett videóját Hannah. Az amerikai édesanya akkor még csak nem is sejtette, hogy ez a rövidke – egyébként végtelenül őszinte – felvétel, amiben az mutatja meg, hogyan próbál helytállni immár kétgyerekes anyaként teljesen egyedül, hamarosan több milliós megtekintésnél jár majd.

Pedig így történt. Mostanra több mint 5 millióan látták, ahogy az egyedül töltött nap végén, Hannah összesen 17, itt-ott elszórt, ráadásul koszos pelenkát szed össze a lakás különböző pontjairól. A fiatal anya, aki egy későbbi videóban beszámolt arról, hogy ráadásul még beteg is volt a „17 pelenkás napon”, az eredeti videó közzététele után jócskán kapott hideget és meleget is a sorstársaktól:

Ez utóbbit Isabella írta, aki hozzászólásában hosszan fejtegette, hogy a 17 eldobott pelenka valami sokkal összetettebb, ijesztőbb és komolyabb dolog tünete is lehet. Mint írta:

a szülés utáni szorongás és depresszió igenis komoly dolgok, sok édesanyát teljesen megbéníthatnak, így számukra azok a magától értetődő dolgok is teljesíthetetlenné válnak, mint amilyen például kidobni a koszos pelust. Ahelyett, hogy kritizálnánk, igenis próbáljunk meg segíteni neki.

„A legnagyobb kánikulában szedtem le a karácsonyi dekort”

Nemsokkal Isabella hozzászólása után, valami megváltozott Hannah posztja alatt: egyik pillanatról a másikra gyűlni kezdtek azok a saját élményes hozzászólások, amikben a szülők a saját „17 pelenkás” pillanataikat idézték fel:

„Szerelmes levél a 17 pelusos anyukának”

Hannah videója mostanra nem csak civil édesanyákhoz és édesapákhoz, de még a szakértőkhöz is eljutott. KC Davis, pszichológus és a How to Keep House While Drowning című amerikai bestseller szerzője Tiktok-videóban reagált a fiatal édesanyának. A tapasztalt anyuka ebben elmondta, ő maga is gyűjtögette a koszos pelenkákat a lakás egy kijelölt sarkában kezdő szülő korában.

Írtam egy nemzetközi sikersztorit és adtam már elő a TED Talkon is. És engem is cikiztek a szülőtársak, mert pelenka volt a padlónkon.

@domesticblisters Just saw she two weeks postpartum. Point still stands. #strugglecare #postpartum #greenscreen ♬ original sound - Kc Davis

Néhány nappal ezelőtt egyébként Hannah friss videóval jelentkezett: ebben arról beszélt, hogy bár az eredeti videója alatt rengeteg ítélkező és megalázó kommentet kapott, ezek semmit sem számítanak neki amellett a rengeteg szeretet, törődés és biztatás mellett, amit azoktól a szülőktől kapott, akik ilyen-olyan formában megosztották vele a saját, hasonló történetüket.

Exit mobile version