Család

Megalázta az orvos az anyát, mert nyilvánosan akart szoptatni

Bár mind az ötven amerikai államban legális a nyilvános szoptatás, egy orvos mégis megszégyenítette a kórházban szoptató anyát.

Jennifer Howardnak az oregoni Salem Klinikán volt időpontja az orvoshoz, amikor a rendelőben meg kellett szoptatnia kisbabáját. Legnagyobb megdöbbenésére az orvos azt kérte, hogy szoptatás közben fedje el a mellét. Az anya borzasztóan megalázva érezte magát, és undorítónak tartotta az egész szituációt, ahogy eljártak vele. Bár most találkozott először ezzel az orvossal, egyértelmű volt számára, hogy egyben utoljára is.

Forrás: Flickr/Mothering Touch

„Sajnos nem választhattam, melyik orvoshoz menjek, így hozzá kerültem. Az első pillanattól kezdve látszott, hogy kényelmetlenül érzi magát, talán azért, mert velem volt a gyerekem is, de az is lehet, hogy ilyen az alaptermészete. Minden rendben volt addig, míg a babám el nem kezdett sírni. Tudtam, hogy éhes, ezért elkezdtem szoptatni, de az orvos azonnal leállított. Megkérdezte, van-e valami takaróm, hogy lefedjem magam. Teljesen sokkolt, hiszen egyetlen orvos sem kérte még tőlem, hogy fedjem le magam szoptatáskor. A válasza erre az volt, hogy náluk ez a szabály a nem megfelelő viselkedés megelőzésére. Zavarba ejtő volt.”

Az oregoni állami törvények lehetővé teszik az anyák számára, hogy közterületen szoptassanak, ezért is döbbentette meg Jennifert az orvos reakciója. Ennek ellenére mégis méltányolta a férfi kérését, és bár megalázva, de betakarta magát.

A nő végül panaszt tett a klinikán az őt ért sérelmekkel kapcsolatban, és végül néhány hét után választ is kapott. Jennifer szerint a levélben azt állították, hogy „megvizsgálták az ügyet”, az orvoscserére vonatkozó kérelmét viszont elutasították. Miután többször is felhívta a klinikát, de nem vette fel senki a telefont, Jennifer a Facebookon osztotta meg történetét. 

„Úgy tűnik, mintha valami rosszat tettem volna, mintha neki mutogattam volna a melleimet, és ezt szexuális fenyegetésnek vette. Hát sajnálom, nő vagyok, akinek mellei vannak.”

Cafemom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top