Így eheted rosszul a chia magot

nlc | 2015. November 30.
A chia magnak számtalan jótékony hatást tulajdoníthatunk. De ha nem jól készíted el, akkor értékes hatásának egy részét elveszíti!

A chia magnak magas a fehérjetartalma, sok rostot, kalciumot, antioxidánsokat és omega-3-zsírsavakat tartalmaz.

De azt tudtad, hogy lehet rosszul is enni?

Például úgy, hogy szárazon eszed és utána iszol vizet. A száraz magokat nem könnyű lenyelni, de ha mégis sikerül, a legnagyobb probléma a gyomorban jelentkezik, mert miután vizet iszunk rá, a magok beszívják azt, és térfogatuk a többszörösére növekszik. Ezzel pedig gyomorfájást okoznak.

Vízbe áztatni azelőtt kell, mielőtt elfogyasztanánk, és akkor készül el, ha a mag körül kocsonyás bevonat keletkezik.

Rakhatjuk joghurtba, kókusztejbe téve készíthetünk belőle pudingot, vagy ihatjuk turmixként. Mindegyik nagyon jó megoldás, de egy biztos, szárazon soha ne fogyasszuk, mert értékes tápanyagai akkor érvényesülnek, ha zselés bevonat keletkezik a magok körül.

Olvass tovább magvak témában

Popsugar

Exit mobile version