Mézeskalács

S.O.S. ajándék: roppanós magvak díszes csomagolásban

A konyhában született ajándékokkal mellé lőni nem nagyon lehet. Hát még a mézes, magos roppanós összeállítással.

Hozzávalók kb. 750 g-hoz

  • 200 g aszalt sárgabarack
  • 100 g (hántolatlan) egész mandula
  • 50 g pekándió
  • 25 g hántolt szezámmag
  • 50 g napraforgó mag
  • 200 g szemcsés zabpehely
  • 1,25 dl juharszirup
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 100 g mazsola
  • sütőpapír
  • 2 celofánzacskó
Roppanós müzli

Elkészítés:

  • Az aszalt sárgabarackot, mandulát, pekándiót durvára aprítjuk. Egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a szezámmagot, a napraforgómagot, a zabpelyhet, és alaposan összekeverjük.
  • A juharszirupot az olajjal összeöntve felmelegítjük, ráöntjük a müzlikeverékre, és alaposa összedolgozzuk.
  • A sütőlemezt kibéleljük a sütőpapírral, a keveréket, rásimítjuk. Előmelegített sütőben (légkeveréses:175 C˚, elektromos: 200 C˚, gáz: 3-as fokozat) kb. 10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a mazsolát is, majd ezzel együtt, további 10 percig pirítjuk. A masszát, egy fakanállal időről-időre átforgatjuk, hogy a keverék egyenletesen barnuljon. Miután kivettük a sütőből hűlni hagyjuk, ha ajándékul szánjuk, csinos celofán zacskókba töltjük. Hosszabb tárolás esetén tegyük müzlinket jól zárható üvegekbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top