Ezért kellene minden nap magvakat enned

nlc | 2015. November 30.
Megkezdődött végre a dió- és mogyorószezon, te se hagyd ki! Annyira egészségesek ezek a magvak, hogy nem is gondolnád!

Holland kutatók bebizonyították, hogy naponta legalább 10 gramm diót kellene fogyasztanunk ahhoz, hogy megelőzzük a rákot, a cukorbetegséget és a szívbetegségeket.

A mogyoró is hasonlóan jól vizsgázott, de figyelni kell arra, hogy lehetőleg sótlant válasszunk, és abból is 10 grammot kellene ennünk naponta.

A földimogyoró és a vastag héjú magvak gazdagok B-vitaminokban és antioxidánsokban, sok többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaznak, és rengeteg rost és fehérje is van bennük.

Ráadásul az ezen magvakban található értékes tápanyagok sokkal jobban felszívódnak a testben, mintha táplálékkiegészítő formájában fogyasztanánk.

De a gyakorlatban mennyi 10 gramm ezekből a magvakból:

• 12 darab földimogyoró
• 8-9 darab mandula
• 6 darab kesudió
• 5 darab dióbél
• 5 darab pakándióbél

Ugye ma már megetted a mai olajosmag-adagodat?

Olvass tovább magvak témában!

Prevention

Exit mobile version