5 egyszerű jógapóz, ami segít az ülőmunka okozta fájdalmakon

nlc | 2016. Január 13.
Ha egész nap a számítógép előtt ülve végzed a munkád, valószínűleg ismered a kellemetlen nyaki és deréktáji panaszokat. A jóga viszont ebben is segít!

Mind tudjuk, hogyan kell anatómiailag helyesen ülni az asztalnál, de könyörgöm: van olyan, aki napi 8 órán keresztül képes ugyanolyan egyenes háttal, behúzott hassal, az asztalra párhuzamosan elhelyezett karokkal, és lábakat végig a földön tartva ülni?!

A legtöbben görnyedve, a széken lecsúszva kötünk ki, ami borzasztóan megterheli a hátunkat. Így alakul ki a nyaki és deréktáji merevség, ami kínzó fájdalmakkal járhat.

Most mutatunk öt olyan egyszerű jógapózt, amivel könnyen csillapíthatod, sőt akár meg is előzheted az ülőmunka fájdalmait.

1.

Hogyan?

Egyenes tartásból, egyenes háttal dönts előre, majd csak engedd el magad és lógj a talaj felé. Ha úgy kényelmes, hajlítsd enyhén a térdeidet.

Miért?

Lazítja a gerincet és a nyakat, és segíti az emésztést.

2.

Hogyan?

Lehajolásból tedd a kezedet a lábad mellé, támaszkodj rá, és sétálj hátra a lábaiddal, azaz hozd létre a lefelé néző kutyapózt.

Miért?

Kiegyenesíti a gerincet, és erősíti a gerinc melletti izmokat.

3.

Hogyan?

Feküdj hason, és a két tenyeredet helyezd a vállak alá. Finoman csússz előre az álladdal, és innen told fel magad, de a derekadban ne érezz feszülést.

Miért?

A kobrapóz felszabadítja a derék területét.

4.

Hogyan?

Hason fekvésből a két kezeddel fogd meg a bokádat vagy a lábfejedet, majd emeld ki a mellkast.

Miért?

A bölcsőpóz jótékonyan hat a nyak körüli izmokra, segít őket ellazítani.

5.

Hogyan?

Hanyatt fekvésből húzd a két lábad a talajra, a karod pedig tartsd magad mellett úgy, hogy a sarkadhoz érjenek az ujjaid. Innen emeld meg a csípőd, és tartsd ki.

Miért?

A jógahíd lazítja és erősíti a derekat, és a nyaknak is jót tesz.

Forrás: Elite Daily

Exit mobile version