Ezeket ne tedd, ha sokáig meg akarod őrizni bőröd fiatalságát

nlc | 2016. Február 02.
Ki ne szeretné, ha bőre minél tovább feszes, fiatalos és üde maradhatna? Na ugye. Szóval épp itt az ideje megfogadni néhány hasznos tanácsot.

1. Vegyél vissza a teendőkből

Azt hisszük, a legmagasabb fordulatszámon pörögni jó dolog, pedig épp az ilyesmi hagy később nyomot arcunkon. Ne halmozzuk a feladatokat, ne nyújtsuk végtelenre a teendők listáját – próbáljunk egyszerre egy dologra koncentrálni, és azt módszeresen elvégezni.

2. Óvatosan az édességgel

Tudjuk, hogy ez talán a legnehezebb dolog, de sajnos az édes száj a bőrön is meglátszik majd. A sok cukortól a bőrünk veszíthet ragyogásából, és csúnya, sötét karikák éktelenkedhetnek szemeink alatt.

3. Kevés alvás

A kevés alvástól nem csak a nappalok lesznek elviselhetetlenek, de a bőrünk állapota is jelentősen romlik. Egy felnőtt ember számára nagyjából 7-9 óra alvás az ideális, ennél kevesebbtől nemcsak a szem alatti táskák jelentkeznek majd, de bőrszínünk is fakóvá válik.

4. Nem kell a krém?

A szem alá mindenképpen. Ez a vékony, érzékeny bőrfelület sokkal hamarabb képes felfedni valódi korunkat, mint az arc többi része, épp ezért érdemes már korán odafigyelni rá, hogy zsíros krémekkel, óvatos mozdulattal bekrémezzük – így tovább tart majd a fiatalos külső.

Forrás: Health

Exit mobile version