Ezek a teák segíthetnek az elalvásban

nlc | 2016. Február 03.
Ha éjszaka csak forgolódunk, de gyógyszerek helyett inkább valami természetes megoldást választanánk, jó ötlet lehet elalvás előtt meginni egy csésze gyógynövényes teát. Ezek segíthetnek az elalvásban.

1. Kamilla

A kamilla az a gyógynövény, amit a nagymama szinte mindenre ajánl. Készítsünk teát a kamilla virágzatából, és igyunk meg belőle egy csészével elalvás előtt – ez segít ellazulni, így az elalvás is sokkal könnyebben megy majd.

2. Citromfű

A citromfű a mentához hasonló tea, ami nyugtató hatásáról híres. A citromfűből készült tea oldja a szorongást és nyugtatja az idegeket, ezért békés és hosszú álmot biztosíthat, ha lefekvés előtt fél órával iszunk egy csészével.

3. Macskagyökér

A macskagyökér talán a legismertebb természetes nyugtató. Mivel a macskagyökér kiváló megoldás az inszomniára, gyakran használják altató helyett azok, akik inkább a természetes választások hívei. Általában tabletta formában ismerjük, de teaként is ajánlott a fogyasztása. 

4. Levendula

Igazán különleges, virágos tea. A levendulás párnácskákat már régóta szeretjük elhelyezni otthonunk különböző pontjain, de a kellemes illat mellett a nyugtató hatású levendula az elalvásban is sokat segíthet.

Forrás: Care2

Exit mobile version