Ha ezt eszed, csökken a mellrák kockázata

nlc | 2016. Február 15.
Különösen a tinédzser és a fiatal felnőtt korban folytatott rostgazdag táplálkozás lehet hatásos a későbbi megbetegedés ellen.
Kiderült: a rostgazdag étkezés csökkenti a mellrák kockázatát

A Harvard Egyetem kutatói egy nagyszabású kutatás elvégzésével mutattak rá az összefüggésre a sok rostban gazdag diéta és a mellrák kialakulása között. Ennek során több mint 90 ezer, 27–44 év közötti nő jelenlegi és gimnazista korukbeli étkezési szokásait mérték fel. Az eredmény: azok a nők, akik több rostot fogyasztottak, 12-19 százalékkal kevesebb esélyt mutattak mellrák kialakulására.

Az ok valószínűleg a rostban gazdag ételek ösztrogénszintre tett jótékony hatásában keresendő. Ugyanis a rostok segítenek a normál ösztrogénszint fenntartásában – rengeteg más jó hatásuk mellett. 

Érdemes tehát odafigyelni nem csak a saját magunk, hanem gyermekünk megfelelő rostbevitelére is!

Forrás: Care2

Exit mobile version