Miért olyan fontosak az omega-3-zsírsavak?

nlc | 2016. Február 17.
Azt tudjuk, hogy ezért együnk sok halfélét, de miért jók nekünk valójában az omega-3-zsírsavak?

Fantasztikusan jók az egészségnek, de miért, hogyan, és egyáltalán mik ezek? Minden, amit az omega-3-zsírsavakról tudni akartál. 

Az omega-3-zsírsavak telítetlen zsírsavak, leginkább a szív- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatásaikról híresek. Utóbbi mellett ráadásul állítólag a rák több fajtáját is megelőzhetik, javítják a kognitív képességeket, felvehetik a harcot a depresszióval, és kisbabák esetében még a fejlődést is elősegítik. Sajnos a hagyományos nyugati étrend inkább a kevésbé hasznos omega-6-ban gazdag – ilyenből sokat viszünk be a különböző növényi olajokkal.

Mivel ezt nem termeli a testünk, nagyon fontos, hogy mi magunk gondoskodjunk beviteléről – elsősorban halételekkel tudjuk ezt elérni, például lazac vagy szardínia fogyasztásával, de a dióban és a lenmagban is megtalálható. Ha pedig semmi nem lenne a fogunkra való, amiben omega-3 van, válasszunk valamilyen étrend-kiegészítőt, például halolajkapszulát.

Forrás: Care2

Exit mobile version