Ezek a szokások rontják a fogaidat

nlc | 2016. Március 01.
Hiába a napi lelkiismeretes fogmosás, ha van néhány olyan szokásunk, amelyek rontják a fogainkat. Ezekre figyeljünk oda!

1. Nyelvpiercing

Sokaknak tetszhet ez a különleges ékszer, de a fogainknak biztosan nem. Ha sokat játszadozunk a nyelvpiercinggel, a kis fémgolyó hozzáverődik a fogainkhoz, és rongálja a zománcot. Ez pedig csökkenti a fogak védekezőképességét a savas anyagokkal szemben.

2. Fogcsikorgatás

Talán észre sem vesszük, hogy csináljuk, de ez a többnyire stresszből fakadó szokás nagyon káros lehet fogainkra nézve. Arra is figyeljünk, hogy elképzelhető, csak éjjel, álmunkban csikorgatjuk fogainkat. Ilyenkor érdemes olyan szájba helyezhető eszközzel aludni, ami ezt megakadályozza.

3. Borok

Egy pohár vörösbor nagyon sok szempontból egészséges, de ez a savas ital árthat a fogaknak. A vörösbor elszínezheti a fogakat, ráadásul a bortól kiszárad a szánk, így ez az elszíneződés még látványosabb lehet. A savasságról már nem is beszélve! Arra is figyeljünk oda, hogy borozás után közvetlenül ne mossunk fogat, mert megsérthetjük a savas italtól felpuhult zománcot.

Forrás: Care2

Exit mobile version