Még a májnak is jót tehet a kávézás

nlc | 2016. Március 03.
Egy újabb jó hír derült ki a kávéról: még a májunknak is jót tehet kedvenc forró italunk.

Szerencsére az már többször bebizonyosodott, hogy a kávé kimondottan egészséges és nagyon is jót tehet a szervezetünknek. Hogy folytassuk a kávé egészségjavító hatásairól zengő örömódát, most elárulunk még egy jó hírt: még a májunk is hálás lehet érte.

A kávé ugyanis még a májzsugor kialakulásának esélyét is csökkentheti. Ez a betegség többnyire akkor alakulhat ki, ha valaki túl sok alkoholt vagy zsíros ételt fogyaszt. Válasszunk helyette inkább a kávét! A kávéban található antioxidánsoknak és egyéb anyagoknak hála, már napi két csésze akár 44 százalékkal csökkentheti az esélyét annak, hogy ilyen problémánk legyen májunkkal.

Forrás: Care2

Exit mobile version