Életmód

Ezért élnek tovább a kávérajongók

Kávét inni nemcsak földöntúli öröm, de egészségügyi szempontból is szuper döntés. Itt van 5 indok, amiért a kávé szerelmesei öröklik a Földet.

1. A kávézás megelőzheti a stroke-ot

Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint napi egy csésze kávé már 20 százalékkal csökkenti a stroke kialakulásának esélyét. Ezt eddig csak a teáról hitték, de most már a kávérajongók is boldogok lehetnek. 

2. A kávézás megelőzi a szívbetegségeket is

Újabb tudományos tény, ami a kávé mellett áll. A koffein javítja az anyagcserét, stimulálja a központi idegrendszert és felszabadítja a zsírsavakat, így hosszú távon mindenféle szívproblémát megelőzhet. Azért persze mindent csak mértékkel, de napi egy-két csésze valóságos csodaszer! 

Ezért élnek tovább a kávérajongók

3. A kávézók kisebb eséllyel követnek el öngyilkosságot

A kávét fogyasztók boldogabbak. A Harvard 2013-as kutatása szerint az, aki napi két csésze kávét elfogyaszt, feleakkora eséllyel követ el öngyilkosságot, mint a kávétól tartózkodó társa. Ez is a koffein miatt van, szóval a koffeinmentes kávéra nem vonatkozik.

4. Megelőzi a kettes típusú cukorbetegséget

A cukorbetegség sajnos egyre több embert érint, de kávéval még ez ellen is harcolhatunk. Ha étkezés előtt legurítunk egy kávét, magasabb lehet utána a glükózszintünk, és jobb lehet az inzulinrezisztanciánk is. Sajnos ha valakinek már meglévő kettes típusú cukorbetegsége van, a kávé nem segít – nekik nem ajánlott a kávé fogyasztása. 

5. A kávé megvédi a májat

És még ez is! A máj nagyon fontos szervünk, épp ezért fontos, hogy vigyázzunk rá: a kávézás 80 százalékkal csökkenti a májzsugor kialakulásának esélyét, ami azért elég jó. 

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top