Ezek az antioxidánsok segítenek a fogyásban

nlc | 2016. Március 09.
Egy újabb ok, hogy epret keverj a joghurtodba, petrezselyemmel ízesítsd a zöldturmixod, vagy pisztáciával csillapítsd az éhséged. Ezekben ugyanis mind olyan antioxidánsok találhatók, amik segítik a fogyást.

Az antioxidánsok flavonoid csoportjáról sok jót hallani – segítenek az öregedés és a rák megelőzésében is. Egy új kutatás szerint pedig, amit a Harvard Egyetemen végeztek, a fogyásban is tartós segítséget nyújtanak.

A kutatók 120 ezer ember étrendjéről kértek be napi szinten adatokat, majd 4 év elteltével összehasonlították ezeket a súlyuk változásával. Azok, akik átlagosan napi 194 mg flavonoidot vittek be a szervezetükbe, 0,1 kilót vesztettek súlyukból. Bár ez a szám lehet, hogy nem tűnik túl magasnak, a szakértők szerint még ilyen apró súlyveszteség, vagy csak a súlyunk fenntartása is jelentősen javítja az általános egészségi állapotunkat.

Hogy pontosan miért vannak jó hatással a fogyókúrára a flavonoid antioxidánsok, azt egyelőre még a kutatók is csak találgatják, de valószínűleg az anyagcserére gyakorolt jótékony hatásukban keresendő a válasz.

És hogy miben találhatsz 194 mg flavonoidot? Íme, néhány példa:

Forrás: Prevention

Exit mobile version