Az olívaolaj legegészségesebb alternatívái

nlc | 2016. Április 01.
Mindenki nyugodjon meg, nincs semmi baj az olívaolajjal. De a változatosság gyönyörködtet.

Az alábbi olajak ugyanolyan egészségesek és finomak, mint az olívaolaj, és mindegyikben körülbelül ugyanannyi kalória van (teáskanalanként mintegy 120 kalória).

Avokádóolaj. Gazdag omega-3- és egyszeresen telítetlen zsírsavakban. Salátákhoz, zöldségekhez, még levesekhez is ajánlható finom, vajas íze miatt.

Kókuszolaj. A benne található laurinsav emeli az egészséges “jó” koleszterin szintjét. Sütéshez és főzéshez is használható, kiválthatóak vele az állati zsírok vagy a vaj. Édeskés, enyhén vaníliás aromája van.

Szőlőmagolaj. 70%-ban többszörösen telítetlen zsírsavak alkotják, melyek segítenek alacsonyan tartani a rossz, alacsony sűrűségű koleszterin szintjét. Lehet vele sütni, kifejezetten magas hőfokon kezd csak megégni, ami nagy előnye. 

A szőlőmagolaj íze teljesen semleges

Pálmaolaj. Nagyon gazdag az immunrendszert erősítő E-vitaminban. Ellentétben az egyes feldolgozott élelmiszerekben is megtalálható részben hidrogénezett pálmaolajjal, a sima pálmaolajban több az ásványi anyag és nincsenek benne transzzsírok.

Forrás: health.com

Exit mobile version