1. Spenót
Ezer és egy oka van annak, hogy miért jó spenótot enni, és ez is csak egy újabb lehet a sorban. A spenótban rengeteg a jótékony aminosav és protein, és az olyan ásványi anyagok is – például kalcium, magnézium és kálium – amelyek segíthetnek a vércukorszint csökkentésében.
2. Avokádó
Az avokádó napjaink egyik leginkább ünnepelt szuperétele, szóval nem is meglepő, hogy a vércukorszintnek is jót tesz. Az avokádóban sok a B-vitamin és a jótékony zsír, és kimondottan jó lehet olyan zsíros és cukros ételek helyettesítésére, mint például a majonéz.
3. Mandula
Akárcsak a spenót esetében, a mandulában is rengeteg a protein és a rost. Kiváló egészséges rágcsálnivaló a cukros, egészségtelen finomságok helyett, ráadásul nem csak a vércukorszintet, hanem a vérnyomást is eredményesen csökkenti.
Forrás: LifeHack