Ezt edd, ha fáj a gyomrod!

nlc | 2016. Április 05.
Időnként szinte mindenkit leterít a gyomorfájás. De enni azért kell.

Gyomorrontás, ételfertőzés esetén a legokosabb evés nélkül kivárni, amíg elmúlnak a tünetek, de ha valaki nagyon éhes, ehet azért valamit, csak nem mindegy, mit. A helyzet javulásával sem lehet csak úgy visszaállni a korábbi étkezésre, érdemes eleinte a kímélő kajákat előnyben részesíteni.

Banán. Az egyik legtutibb befutó. Magas a káliumtartalma, ami a hányástól vagy hasmenéstől megingott ionháztartás számára igen kedvező. Kalóriatartalma is viszonylag magas, így a nélkül jutunk energiához, hogy sokat kellene ennünk.

Rizs. Tipikus “semleges” étel. Keményítőben gazdag, ezért nem irritálja a gyomor falát, nem indít be nagyfokú savtermelést, és nem ül meg hosszasan a gyomorban. Ugyanezen okból jó a főtt krumpli is.

Almapüré. Könnyen emészthető, hasfogó hatású és elegendő kalóriát is tartalmaz.

Az almapüré nagyon kímélő étel, ezért adják csecsemőknek is

Pirítós. A rizshez hasonlóan nem marad sokáig a gyomorban, és nem készteti azt sok sav termelésére. Vajat és lekvárt azonban ne tegyünk rá, gyomorbántalmak esetén üresen fogyasztandó.

Zöldségleves. Megfelelően sós és könnyen emészthető, pótolja a folyadékot és az ionokat.

Forrás: health.com

Exit mobile version