1. Segíti az emésztést
A kiviben természetes módon megtalálható egy olyan proteinoldódást segítő enzim, ami hozzájárulhat, hogy emésztésünk jobban funkcionáljon. Ugyanerre jó lehet egyébként a papaja és az ananász is.
2. Kordában tartja a vérnyomást
Ebben az apró zöld gyümölcsben igen magas a kálium szintje, ami pedig köztudottan segít kiegyensúlyozni elektrolit-háztartásunkat – így a vérnyomásra is áldásos hatást gyakorolhat.
3. Erősíti az immunrendszert
Legyen bármilyen parányi is a kivi, valójában igazi energiabomba! Telis tele van C-vitaminnal és antioxidánsokkal, amik segítenek, hogy még jobban megacélozzuk szervezetünk természetes védekezőrendszerét.
4. Megelőzheti a szívbetegségeket is
Kimutatták, hogy naponta elfogyasztott 2-3 kivi 18%-kal csökkentheti a vérrögök kialakulásának esélyét. Megelőzheti a stroke-ot és más szívbetegségeket is, ráadásul mindenféle kellemetlen mellékhatás nélkül.
Forrás: Care2