Egy csókba halt bele a 20 éves lány

nlc | 2016. Június 10.
A tragikus történetet a lány édesanyja mesélte el: a mogyoróra súlyosan allergiás lánya abba halt bele, hogy barátja megcsókolta, miután mogyoróvajat evett.

A tragikus esetnek már 4 éve – az édesanya mégis csak most volt képes beszélni róla. Azt mondja, azért, hogy felhívja az allergiával élők és szüleik figyelmét az olyan veszélyekre, amelyekre nem is gondolnának. 

 A montreali nő lánya, az akkor 20 éves Myriam Ducre-Lemay, halála előtt pár héttel kezdett randizni új barátjával. Egy buli után először töltötte a fiúnál az éjszakát, aki lefekvés előtt még bekapott egy mogyoróvajas szendvicset. A fiú nem tudott a lány súlyos földimogyoró-allergiájáról és mikor ágyba bújt, egy csókkal kívánt jóéjszakát.  Myriam azonnal allergiás rohamot kapott, de nem volt nála az epipenes injekció, amit ilyen esetekben használni szokott. A pár azonnal hívta a mentőket, akik pár perc alatt ki is érkeztek és kórházba vitték a lányt. Az életét azonban már nem lehetett megmenteni. 

Az esettel kapcsolatban megkérdezett orvos szerint az ételben, például a mogyoróban lévő allergén anyagok, még fogyasztás után órákkal is a nyálban maradhatnak, így történhetnek meg ehhez hasonló tragédiák. Myriam édesanyja pedig azt tanácsolja, a legváratlanabb helyzetekre is készítsük fel allergiás gyermekünket.

Forrás: Daily Mail

Exit mobile version