Egészség

5 meglepő dolog, amire allergiás lehetsz

Sok olyan dologgal kapcsolatban is kialakulhat allergia, amiről elsőként nem is gondolnánk.

Virágpor, állatszőr, poratka – mindenki tudja, hogy ezekre sokan allergiások. Vannak azonban kevésbé ismert, de nem is túl ritka allergének is.

Régóta használt testápoló, krém. Előfordul, hogy évek óta probléma nélkül használt szerekkel szemben egyszer csak allergiás reakció lép fel. Innentől nincs mit tenni, búcsút kell inteni az adott terméknek.

Törlőkendő. A babapopsi törlésére használt kendőt a hosszabb eltarthatóság végett sok gyártó metilizotiazolinnal itatja át, ami egyes krémekben és más kozmetikai termékekben is megtalálható. Sokan és okkal tartják egészségre káros anyagnak, és allergiás reakciót is kiválthat.

A popsitörlő lehetőleg minél bőrbarátabb legyen
A popsitörlő lehetőleg minél bőrbarátabb legyen

Mozgólépcső-kapaszkodó. Viszonylag hamar ki szokott derülni, ha valaki allergiás a latexre vagy a gumira. Viszont még ők is el szoktak feledkezni arról, hogy a mozgólépcső korlátját sem érdemes megérinteniük.

Műköröm. Ha műköröm-készíttetést követően a körömágyunk vörös és gyulladt, duzzadt lesz, jó eséllyel allergiásak vagyunk a műkörömben megtalálható akrilgyantára, de a köröm felragasztására használt anyagban is lehetnek allergének.

Szobanövények. A mindig nedves föld és a nem eléggé gyakran takarított alátét a penész melegágya, és a levegőbe kerülő spórák allergiát válthatnak ki.

Forrás: edition.cnn.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top