“Utálom a sminket, de a betegségem miatt az utcára sem merek kimenni nélküle”

nlc | 2016. Június 10.
Az új Star Wars-trilógia egyik főszereplője, Daisy Ridley először beszélt a betegségről, amivel 15 évesen diagnosztizálták.

Méghozzá egy olyan Instagram-posztban tesz említést a betegségéről, amit eddig a pillanatig kétszázezernél is többen lájkoltak és legalább ugyanennyien osztottak meg. A nagy siker nem véletlen: Daisy ugyanis nyers őszinteséggel ír benne arról, hogy 15 éves korában először endometriózissal, majd nyolc évvel, egy laparoszkópiával és számtalan konzultációval később, policisztás ovárium-szindrómával diagnosztizálták. 

A színésznő, akit az elmúlt évben az új Star Wars-trilógia Reyeként zárt a szívébe a világ, elmondta a betegség az esetek többségében fájdalommal és súlyos bőrproblémákkal keseríti meg az életét. “Utálom a sminket, de a betegségem miatt az utcára sem merek kimenni nélküle” – vallotta be, majd hozzátette, számtalan különféle gyógyszert, diétát és kozmetikumot kipróbált, de egész idáig kevés eredménnyel.

Most egy új bőrgyógyásznak és egy egészen újfajta diétának köszönhetően már érez némi erőlépést. A fiatal nő elárulta, nem ehet tejterméket, sem szénhidrátokat, de nem csak erről írt. A posztja végén fontos üzenetet osztott meg rajongóival.

Ha úgy érzitek, nem vagytok jól, hogy valami nem kerek, ne várjatok. Menjetek orvoshoz. Keressetek fel egy specialistát. Kérjetek vérvizsgálatot és allergiatesztet, mindent, amire szükségetek van ahhoz, hogy megnyugodjatok. És ne féljetek attól, hogy hipochondernek tűntök majd. Csak egy testünk van, épp ezért minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk azért, hogy ez a test a lehető legjobb állapotban legyen.

 Olvassatok még többet endometriózis témában az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version