A világbajnok kedvenc egészséges vendégváró falatkái

Bánkuti Gabriella | 2016. Június 25.
Bánkuti Gabi világbajnok, tréner három szuperegészséges vendégváró receptet hozott nektek.
A cikk szerzője Bánkuti Gabriella fitneszvilágbajnok, tréner, aki nemrég újabb címet szerezett: ő lett az első profi naturál világbajnok. Itt nézhetsz Gabi győzelméről fotókat.
 

Ropogós zöldségek főtt rizzsel és kesudióval

Sokan nem gondolják, de a nyers zöldségek tökéletesen illeszkednek a főtt rizshez, amit már csak kesudióval kell megbolondítanunk, és fantasztikus nyerssaláta-tálat kapunk.

 Hozzávalók 4 tálhoz:

 

 Ezek pedig a szószhoz kellenek:

 

Így állítsd össze:

A saláta elkészítése nagyon egyszerű. Pici sóval először főzzük meg a rizst, és hagyjuk kihűlni, a zöldségeket mossuk meg és készítsük elő. Készítsük el a szószt, avagy az öntetet, ha nincs kész ázsiai szószunk. Tépjük össze a salátaleveleket, nem kell szabályosan, így még rusztikusabb lesz, és tegyük a nagyobb tálba.

A rizst a tál közepén helyezzük el. Sokkal szebb, ha a csészébe visszatesszük, kicsit megnyomkodjuk, és onnan öntjük a tálba, így felveszi a csésze alakját.

A rizs és a salátadarabok mellé helyezzük el a további hozzávalókat, majd öntözzük meg az egészet a szószunkkal, és végül szórjuk meg szezámmaggal. Tálalhatjuk is.

Buddha-tál pirított zöldségekkel, szójás-fahéjas öntettel

A Buddha-tálak igazából csak nyers és főtt zöldségekből felépülő egészségtálak. A magas rosttartalom miatt az ilyen tálak szuper “gyógyszerek” a megterhelt gyomornak, az emésztésünknek.

Hozzávalók 4 tálhoz:

 

Szójás-szezámmagos-fahéjas öntet elkészítése:

 

Elkészítés:

 Előmelegített sütőbe tegyük bele a gumós zöldségeket, az édesburgonyát, a paszternákot és a céklát. Öntözzük meg őket kicsi szőlőmagolajjal vagy olívaolajjal, szórjuk meg tengeri sóval, és süssük a sütőben 30-40 percig lassú tűzön. Közben főzzük meg a rizst, és hagyjuk kihűlni.

A zöldségek sütése közben elkészítjük az öntetünket is, aminél a legegyszerűbb az összes hozzávalót egy turmixgépbe bedobni és összemixelni. Ha sűrű az öntetünk, adjunk hozzá még egy kis vizet, ameddig krémes állagú nem lesz.

Készítsük elő a tálakat a kész ételünk elkészítéséhez. Tegyük bele a nyers zöldségeket, spenótot vagy más zöld levelű salátalevelet, káposztát felcsíkozva, a főtt rizst a tál közepébe helyezzük, és ez köré tegyük a sült zöldségeket. Végén az egészet öntsük le az öntetünkkel. Díszítésnek napraforgómagot vagy petrezselymet szórhatunk a salátánk tetejére.

 

Zöldségmártogatós:

Egy életmód váltó tv-show keretein belül kóstoltam először ilyen zöldségmártogatóst és nagyon megtetszett, hogy hihetetlen könnyen és gyorsan lehet elkészíteni, ráadásul roppant dekoratívan nézhet ki a tányérunkon is. Igazából a fantáziánkra van bízva, hogy milyen krémet készítünk hozzá, én most a tonhalas avokádókrémet választom. A zöldségek közül a sárgarépa, uborka, párolt spárga, a zellerszár, kaliforniai paprika tökéletes “pálcikája” lehet a krémnek. Tehát a zöldségeket mossuk meg, szeleteljük fel csíkokra, a spárgát picit dinszteljük elő.

Tonhalas avokádókrém 4 személyre:

Az elkészítés roppant egyszerű. Az avokádó magját távolítsuk el, pucoljuk meg és pürésítsük a puha húst. Adjunk hozzá pici citromlevet, sót, borsot, adjuk hozzá a lecsöpögtetett tonhalkonzervet, majd alaposan keverjük össze a tejszínnel.

A zöldségpálcákat rendezzük poharakba, a pürét pedig egy nagy tálba.

Ugye, nem is nagy ördöngösség?

 

A világbajnok 10 kedvenc…

Exit mobile version