Röntgen derékfájásra, csapvíz a sebekre: megmondják az orvosok, mire nincs szükséged

Horowitz Katalin | 2016. Október 26.
A brit orvosok hosszú listát állítottak össze azokból a kezelésekből, amelyeket sok páciens követel anélkül, hogy a terápiáknak bármilyen haszna lenne a gyógyulásuk szempontjából.

A brit orvosi egyetemeket tömörítő Academy of Medical Royal Colleges (AoMRC) nevű szervezet szerint az orvosok sokszor feleslegesen – vagy a betegek követelőzésének engedve – írnak elő olyan terápiákat és gyógyszereket, amelyekre a pácienseknek nincs szüksége. Az AoMRC becslései szerint a szigetország orvosai ezzel évente körülbelül kétmilliárd fontot (több mint 690 milliárd forint) pazarolnak el hatástalan vagy szükségtelen kezelésekre. Lássuk, mi az, ami a brit orvosok szerint felesleges. Az alábbi lista nem teljes, ugyanis nem szerepelnek rajta azok a tételek, amelyek a brit egészségügyi rendszerrel kapcsolatosak.

Hangsúlyozzuk, hogy ezek a brit orvosok ajánlásai, mielőtt bárki nekiállna követni az alábbi tanácsokat, mindenképpen egyeztessen előtte saját háziorvosával vagy szakorvosával!

Az amúgy is túlterhelt egészségügyi rendszereket tovább lassítják a felesleges vizsgálatok (Fotó: Tumblr)

Az AoMRC jelezte, hogy bővíteni fogja a listát, és 150 olyan kezelési módszer vagy gyógyszer listáját fogja közzétenni, amelyeket újragondolásra javasol az orvosok és a páciensek számára.

További cikkek egészséggel kapcsolatos tévhitekről az NLCafén:

Exit mobile version