Fájdalmas szex, hüvelyszárazság? Nem kell beletörődni! (x)

Cikatridina | 2017. Január 24.
Egy párkapcsolatban természetes a rendszeres és kiegyensúlyozott szexuális élet. Mégis, adódhat olyan helyzet, hogy a pár ugyan vágyik az együttlétre, egy hívatlan "vendég" azonban közéjük áll: ez pedig a hüvelyszárazság.

De miért válik sivataggá a szerelem völgye?!

A hüvely nem megfelelő nedvesedése nehézkessé, és akár mindkét fél számára fájdalmassá teheti az aktust, sőt az is megtörténhet, hogy már magát a behatolást is ellehetetleníti. A probléma bármely életkorban jelentkezhet, például ha hormonális változás történik a női szervezetben: így változókorban vagy terhesség, szoptatás idején, és akár hormonális fogamzásgátló szedése mellett is előfordulhat. Egyik-másik betegség kísérő tüneteként ugyancsak megjelenhet a hüvelyszárazság, vagy okozhatja a túl sok stressz is.

További “fájdalmas” következmények

Vannak nők, akik képesek csakis önmagukat okolni, amiért nem nedvesednek eléggé, egyesek pedig máris nem érzik magukat igazi nőnek. Megrémülnek, hogy a hüvelyi szárazság miatt nem lesznek többé teljes értékű társak a párjuk szemében. A fájdalomérzésre adott gyakori – és valahol érthető – reakcióként ugyanakkor kerülni kezdik a szexet, elutasítják a másik közeledését. Félnek az együttlétektől, miközben a lelkük mélyén lelkiismeret-furdalás gyötri őket, és valójában rettegnek attól, hogy a szeretett férfi esetleg máshol keresi majd a testi boldogságot. Mindezt tetézi a kielégületlenség érzése is, ami nyugtalanságot, ingerlékenységet generál mindkét félnél. Ha egy kapcsolatban nem jó, vagy nem elegendő a szex, az a partnerek hangulatán szinte azonnal meglátszik: idegessé, türelmetlenné válnak egymással szemben, megszaporodnak a viták, nézeteltérések, egyre többször törhet ki kettejük közt veszekedés.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Gyengéd segítség a természet erejével

Éppen ezért, ha a hüvelyszárazság jelentkezik, ne törődjünk bele! A probléma természetesen nem lebecsülendő, ahhoz azonban nagyon is banális, hogy emiatt elhidegüljünk a partnerünktől, vagy ne adj’ isten rámenjen az egész párkapcsolatunk! Hüvelyszárazság esetén segítségünkre lehet a Cikatridina hüvelykúp, melynek természetes összetevői – a hialuronsav és a gyógynövénykivonatok – erősítik a szövetek szerkezetét, javítják azok tónusát, tápanyagellátását és rugalmasságát, és képesek újra nedvességgel feltölteni a hüvelyt bélelő hámszövetet. 

Hormonok nélkül is lehetséges

A hüvelyszárazság hátterében a legtöbb esetben hormonális változás húzódik meg, és leginkább az ösztrogén nevű petefészekhormon hiánya a felelős a kialakulásáért. Mégsem feltétlenül a hormonterápia az ideális megoldás ezekben az esetekben, hiszen például aki várandós vagy szoptatós kismama, annak kerülnie kell a hormonkészítményeket, beleértve a hormontartalmú hüvelykúpokat, hüvelytablettákat is. Akiknek a családjában előfordult emlődaganat vagy trombózis, azoknak is tanácsosabb kerülniük a mesterséges hormonbevitelt, hiszen az növelheti ezen betegségek kialakulásának a kockázatát. A Cikatridina hüvelykúp hormonmentes készítmény a hüvelyszárazság kiegészítő kezelésére, ugyanakkor a terhes és szoptatós anyukák mindenképpen egyeztessenek kezelőorvosukkal, mielőtt elkezdenék használni.

Ápoló hidratálás, rendszeres kezelés

Aki hüvelyszárazsággal küszködik, annak tanácsos rendszeresen gondoskodnia a belső hidratálásról. Ahogyan a száraz bőrt is nap, mint nap krémezzük, ugyanúgy nem szabad elhanyagolnunk ennek a sokkal érzékenyebb területnek az ápolását sem. A Cikatridina hüvelykúpot kezdetben naponta egyszer alkalmazzuk, a tünetek enyhülésétől függő ideig, majd a bevezető kúrát követően heti egy-két kúp elegendő lehet a hidratált állapot fenntartásához.

Törődjünk magunkkal – és ne csak a szex miatt!

Sajnos a hüvelyszárazság nem csak szex közben okozhat gondokat. Az állandó feszülő érzés, ami a nedvesség hiánya miatt alakul ki a hüvelyben, a mindennapokat is megkeserítheti. Azaz a testi vágyakon túl az általános komfortérzet iránti igényünk is azt diktálja, hogy nézzünk szembe a hüvelyszárazság problémájával, és tegyünk meg mindent annak enyhítéséért!

További információk!

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Exit mobile version