Tejérzékeny vagy? Ezt tedd a kávédba tejszín helyett!

nlc | 2017. Február 02.
Szeretnél extra krémességet adni a kávédnak, de a tejérzékenységed miatt a tejszín kizárva? Mutatunk egy isteni tejszínpótlót, amit már ma elkészíthetsz!

 A kávékedvelő laktózérzékenyek, tejallergiások nincsenek könnyű helyzetben, ha krémesen szeretnék elszürcsölni a kávéjukat, és a tejszín szóba sem jöhet. A most következő, házi tejszínpótló viszont megkönnyíti az életüket: nem csak teljesen tejmentes, még isteni finom is! Még azon sem csodálkoznánk, ha azok is lecserélnék rá a tejszínt, akiknek semmi bajuk vele. Íme:

Tejmentes krém kávéhoz

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1.  Ha önmagukban elég puhák a datolyáid, tedd őket a forró vízzel aprítógépbe, és addig járasd a gépet, amíg sima masszát nem kapsz. Ha szárazabbak a datolyák, az aprítás előtt 10-15 percre áztasd őket meleg vízbe.
  2. Add a datolyamasszához a kókusztejet és a vaníliakivonatot, majd dolgoztasd tovább a gépet. Egy krémes folyadékot kell kapnod. Ha maradtak benne datolyadarabok, le is szűrheted.
  3. Öntsd át egy zárható üvegbe. 1 hétig tárolhatod hűtőben.

Runningwithspoons

Exit mobile version