A cukor felelhet az Alzheimerért is?

nlc | 2017. Február 24.
Egy friss kutatás összefüggést vél felfedezni az Alzheimer-kór kialakulása és a túlzott cukorfogyasztás között.

Egy friss tanulmány szerint a szervezetben felhalmozódó glükóz károsíthatja azt az enzimet, aminek fontos szerepe van az Alzheimer-kór korai stádiumában bekövetkező gyulladásos folyamatokban.

A brit fürdővárosban található University of Bath kutatói emellett azzal a már korábban megállapított összefüggéssel érveltek, hogy a cukorbetegek esetében nagyobb az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata, viszont szerintük a nem cukorbeteg, de sok cukrot fogyasztó személyekre ugyanúgy igaz az állítás.

 

A kutatást végző professzorok szerint túl sok cukrot viszünk be szervezetünkbe, az Alzheimer gyulladásos folyamatai ellen küzdő enzimek gyengülnek, így pedig saját immunrendszerünk lerombolásával védtelenek maradunk a kórral szemben.

Fehér cukrot enni amúgy sem jó ötlet, úgy tűnik, ez csak még egy a számtalan ok mellé.

 

Metro

Exit mobile version