Az Instagram miatt lett anorexiás a fiatal modell

nlc | 2017. Május 29.
A húszéves modell azt mondja, a hirtelen jött Instagram-sztárság akkora nyomást helyezett rá, hogy rövidesen evési zavarok alakultak ki nála.

Az elmúlt időben sokat hallhattunk róla, mennyire rossz hatással van a közösségi média és kiváltképp a képmegosztó Instagram a testképünkre és önbecsülésünkre. A sokszor hamis, tökéletes testek és életek látványa nemcsak nyomasztó, de arra sarkall, hogy megkérőjelezzük saját külsőnket és körülményeinket, ami hosszútávon akár mentális zavarok kialakulásához is vezethet.

Valami hasonló történt a 20 éves Alexis Rennel, aki először örült az áradó instalájkoknak, de a hirtelen jöt netes híresség hamar fojtogató nyomássá változott. A fiatal lány a képei által közvetített tökéletes élet megszállottja lett, és közben rosszul érezte magát, amiért a valóságban egyáltalán nem olyan boldog, mint az instagramon.

A tökéletes test hajszolása közben egyszer csak azon kapta magát, hogy már csak akkor nyugodt, ha a kalóriákat számolgatja, vagy az edzőteremben izzad, nem sokára pedig azt is be kellett látnia, hogy étkezési zavarokkal, anorexiával küzd.

Ren azóta próbál visszaállni a helyes, egészséges táplálkozásra, és inkább arra használja a közösségi médiát, hogy nyíltan beszéljen az étkezési zavarokról.  

 

Metro

Exit mobile version