Döbbenetesen erős képpár arról, mit művel a PMS a női testtel

nlc | 2017. Szeptember 18.
A két fotót, amelyen a PMS előtti és alatti női test látható, egy egykori testépítő osztotta meg magáról. Sokkoló a változás, amin keresztülmegy a teste – akár néhány óra alatt is.

Sosem fogom elfelejteni azt a novemberi estét. Épp egy közeli jóbarátunk szülinapjára igyekeztünk a párommal, én pedig az úton hosszú percekig zokogtam neki a PMS miatt. A kiborulás vége az lett, hogy könnyes szemmel azt morogtam – nem neki, hanem a világmindenségnek –, hogy aki kitalálta a PMS-t, az viselje el a tüneteit minden hónapban. Olykor akár hetekig.

Nálam a PMS, vagyis a premenstruációs szindróma már évek óta erős hangulatingadozásokkal, itt-ott szurkáló fájdalommal és pokoli mellfeszüléssel jelentkezik. Ez utóbbi borított ki aznap este, ugyanis a fájdalom annyira erős volt, hogy a világ legfinomabb és legkönnyebb anyagát se bírtam volna elviselni, nem hogy a több réteg ruhát, beleértve a súlyos télikabátomat, ami akkor rajtam volt.

Bár a saját tüneteimet se kívánom senkinek, elképzelni sem tudom, mit csinálnék, ha a PMS nálam is olyan tünetekkel jelentkezne, mint a 25 éves egykori testépítőnél, a Los Angeles-i Victoria D’Arianónál, akinek a hasa puffad fel úgy, mintha minimum 4-5 hónapos terhes lenne.

A fiatal nő néhány napja az Instagram-oldalán mutatta meg azt, hogy mit művel az egyébként kisportolt, tónusos hasával a PMS. A szindrómával járó puffadás gyakorlatilag néhány óra alatt eltüntette Victoria kockás hasát. A fiatal lány azt mondja, azért hozta nyilvánosságra a magáról készült képeket, mert erőt szeretne adni a sorstársainak.

A nők csak alig-alig beszélnek arról a szenvedésről, amin egy részük minden hónapban kénytelen keresztülmenni. Nálam a PMS extrém puffadással, depresszióval, kimerültséggel és hangulatingadozásokkal jelentkezik.” Victoria posztja a közzététel után azonnal terjedni kezdett, mostanra 9 ezernél is több lájkot gyűjtött össze. Szerintünk nem véletlenül.

Olvass még többet a PMS-ről az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version