Méhcsípésekkel gyógyítottak, belehalt

nlc | 2018. Március 23.
Súlyos allergiás reakció lépett fel nála, holott már két éve kezelték baj nélkül.

Belehalt az alternatív kezelésbe egy spanyol nő, akit méhcsípésekkel akartak gyógyítani. Az apiterápiás kezelés során a nő allergiás rohamot kapott, és rövidesen meghalt.

Az apiterápia olyan akupunktúrás kezelés, amelynek során az akupunktúrás pontokon tűk helyett élő méhek fullánkjával szúrják meg a pácienseket a merev izmok kezelésére és a stressz enyhítésére. Az 55 éves nő az elmúlt két évben havonta egyszer vett részt ilyen kezelésen, és eddig semmilyen allergiás reakciót nem mutatott. Az utolsó alkalommal azonban súlyos rohamot kapott.

A beszámolók szerint a nőnél légzési zavarok jelentkeztek, és hamarosan elvesztette az eszméletét – írja a The Local. Kórházba szállították, ahol „néhány héttel később” meghalt. A források szerint a nő stroke-ot kapott, és kómába esett az allergiás reakció miatt, hamarosan pedig több szerve is leállt.

A szakértők szerint eddig nem fordult elő, hogy valaki életét vesztette volna egy ilyen kezelés során, aki korábban semmilyen allergiás tünetet nem mutatott.

A nő halálával kapcsolatban ismét felmerült a kérdés, mennyire hatásos is egyáltalán ez a gyógymód, ugyanis a homeopátiához hasonlóan ennek sincs tudományosan bizonyított hatása, ellenben a méhek értelemszerűen elpusztulnak a kezelés miatt.

Exit mobile version