Szabadnapos ápolók mentettek életet egy budapesti buszon

Sipos Márta | 2019. Január 07.
Rosszul lett az egyik utas, újra kellett éleszteni.

Szabadnapos ápolók mentettek életet egy éjszakai buszon. Az életmentő akcióról az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebook-oldalán.

Egy fiatal mentőápoló az éjszakai szolgálata után tartott haza egy budapesti buszon, amikor az egyik utas rosszul lett – olvasható a bejegyzésben. Mivel az ápoló a felszállásnál felmutatta a mentői igazolványát, a sofőr pontosan tudta, kihez fordulhat. Az ápoló megvizsgálta a férfit, és megállapította, hogy nincs légzése. Azonnal nekilátott az újraélesztésnek, amihez rövid időn belül két másik egészségügyi dolgozó is csatlakozott.

Az egyikük tudta, hogy a kőbányai busz végállomásához közel hol van félautomata defibrillátor, így azért is gyorsan elszaladt egy segítő. A szabadnapos egészségügyi dolgozók egymást váltva végezték a beavatkozást, melyet a kiérkező mentők emelt szinten folytattak. Még hosszú percekig tartott a küzdelem a beteg életéért, végül az azonnal megkezdett mellkasi nyomások és az időben leadott elektrosokknak köszönhetően a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba az idős férfit.

Az életmentésben részt vevőknek gratulálunk, a betegnek mielőbbi felépülést kívánunk!

– írták a bejegyzésben.

Országos Mentőszolgálat, Facebook

Exit mobile version