Egészség

Telefonon vezették le a szülést, az édesapa segítette világra a babát

Ezt még a mentésirányító is megkönnyezte!

Telefonon, egy szegedi mentésirányító segítségével vezettek le egy szülést Dócon, a babát maga az édesapa segítette világra. Az esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint egy dóci asszony hétfőn, éjfél előtt nem sokkal hívta fel a segélyhívót, miután megindult nála a szülés. Furák Ildikó mentésirányító azonnal riasztott egy mentőautót, és biztos, ami biztos alapon a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat rohamkocsiját is elindította. Az események azonban úgy felgyorsultak, hogy végül a mentésirányítónak kellett telefonon levezényelnie a szülést.

Bajtársnőnk higgadtan, maga elé képzelve az esetet, folyamatosan diktálta az apukának a lépéseket telefonon. Az édesapa rendkívül együttműködő és talpraesett volt, ráadásul épp a mentőegységek megérkezése előtt világra is segítette saját gyermekét. Furák Ildikó bajtársnőnk még sosem vezetett le szülést, pláne telefonon keresztül. Nem csoda hát, hogy nemcsak az anyuka, de bajtársnőnk is könnyekig meghatódott, amikor meghallotta felsírni az újszülöttet. Az édesanyát végül esetkocsi, az egészséges kisfiút pedig az újszülött rohamkocsi szállította kórházba. Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk! Bajtársainknak gratulálunk!

– írták a mentőszolgálat a Facebookon.

Országos Mentőszolgálat/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top