„Sosem leszek ugyanaz az ember, aki akkor voltam, mikor kiderült, hogy rákom van”

Esvé | 2019. Április 08.
Sam Kuhr hiába tünetmentes immár évek óta, képtelen magára úgy gondolni, mint aki teljesen meggyógyult. Őszintén leírta, miért.

„Amikor három évvel ezelőtt az orvosom két daganatos csomót talált a mellemben, az életem és a testem is örökre megváltozott” – kezdte a Scary Mommy oldalán közzétett vallomását Sam Kuhr. Az újságíró, akit a diagnózis után nem sokkal már meg is operáltak, azt mondja, sosem lesz ugyanaz az ember, aki a betegsége előtt volt. De mondott még mást is: például azt, hogy hiába távolították el az orvosok az összes daganatos szövetet a testéből, hiába tünetmentes évek óta, képtelen magára „rákmentes” emberként gondolni.

„Most ezt ne úgy képzeljétek ám el, hogy akkor én most a nap 24 órájában semmi mást nem csinálok, csak sajnálom magam és gyászolom az egészségem. Nem. Ezzel együtt tény, hogy a betegség, a rák, akárhova menjek, vagy akármit csináljak is, mindig ott van velem. És mindig ott is lesz” – jelenti ki Sam, aki cikkében azt is bevallotta, csak a gépiesen végigcsinált kezelés- és műtétsorozat után döbbent rá arra, valójában mi is történik vele.

Kép forrása: Sam Kuhr / Facebook

Az újságíró elárulta, valahányszor zuhanyozik, vagy edzeni próbál, a betegsége jut az eszébe. „Ha beállok a zuhany alá, és nem érzem a meleg vizet, a betegségem jut az eszembe. Ahogy akkor is, mikor megpróbálok kinyitni egy konzervdobozt, és nem sikerül. Szeretném, ha az emberek nem használnák azt a kifejezést a rákból felgyógyult emberekre, hogy »rákmentes«, mert szerintem ilyen nem létezik. Szerintem az, aki átesett ezen a betegségen, sosem szabadul meg tőle teljes egészében. Én például úgy élem a napjaimat, hogy gyógyult vagyok, egészen addig, míg azok a fránya sejtek újra meg nem jelennek a testemben.”

Minden áldott nap emlékeztetem magam arra, hogy nem rákban HALDOKLOM, hanem rákkal ÉLEK. És közben elmondhatatlanul hálás vagyok azért, hogy egyáltalán van életem, amiért hálás lehetek.

Exit mobile version