Az orvos szerint is felháborító, ami Országos Onkológiai Intézetben történik

nlc | 2019. Július 26.
Kóczán István belgyógyász szólalt meg az Országos Onkológiai Intézetben tapasztalható embertelen körülményekkel kapcsolatban.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, embertelen körülmények között, órákat várakoznak a rákos betegek, akik az Országos Onkológiai Intézet Kékgolyó utcai épületébe érkeznek kemoterápiás kezelésre.  

„Sokszor fájdalmakkal érkeznek, valaki állni is alig tud, és szólni sem mernek a saját érdekükben. Embertelen, felháborító, a legnagyobb visszaélés, amit velük művelnek. Többnyire idős emberek, akiket amúgy is legyengített a betegség. A gyógyulásukat biztosan nem segíti ez a bánásmód. Bővíteni kellene a rendelők kapacitását és időpontra hívni a betegeket. Sokkal több pénzt kellene erre költenie az államnak” – nyilatkozta a Blikknek Kóczán István belgyógyász.

Az Országos Onkológiai Intézet (Google Maps)

A kórház közleményében ezzel védekezik: minden beteget tájékoztatnak, hogy a munkaidő és a betegellátás 7 óra 30 perckor kezdődik. A várótermeket 7 órakor nyitják, a munkakezdés előtt órákkal érkező betegek extra várakozási ideje ezért értelmetlen, nem róható fel az intézetnek. A nyári hónapokban a betegek száma nem csökken, de egyetlen beteg kezelése sem marad el. A sorszámhúzásnál esetlegesen észlelt visszaélésekért (pl. sorszámok cserélgetése) az intézet nem tehető felelőssé. A betegek számítógépes rendszerben rögzített előjegyzés alapján, pontosan meghatározott időre érkeznek a kemoterápiás ellátásra.

Exit mobile version