Kiderült mi okozta a tömeges ételmérgezést a hajdúsámsoni iskolában

nlc | 2019. Október 16.
Az iskola konyháján került szalmonellabaktérium az ételbe.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, több mint 330 gyerek lett rosszul a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc iskola menzáján szeptember 18-án. A Cívishír a megyei kormányhivataltól megtudta, hogy a szalmonellafertőzést a halrudakkal felszolgált majonézes kukorica okozta. Az ételt az intézmény főzőkonyháján készítették el, és mivel a beszállítók által vitt alapanyagokból vett termékminták laborvizsgálati eredményei negatívnak bizonyultak, így az is bizonyos, hogy a szalmonellabakétrium a konyhán került az ételbe.

A hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc iskola (Google Maps)

A lap értesülései szerint a főzőkonyha általános és személyi higiéniájának, valamint a felületi tisztasági mintáinak vizsgálata már megtörtént, jelenleg a tisztítószerek, fertőtlenítőszerek vizsgálata zajlik, hogy kiderüljön, megfelelő hatásfokúak voltak-e a konyhán alkalmazott anyagok. 

A személyi felelősséget az összes eredmény birtokában állapítják majd meg.

Exit mobile version