Egészség

Szalmonellába halhatott bele egy soproni nyugdíjas

Az idős férfi a vendéglőből rendelt étel elfogyasztása után került kórházba. Három héttel később meghalt.

Sopronban egy táborozó diákcsoport esett ágynak június 28-án, miután szalmonellafertőzést kaptak egy helyi vendéglőben elfogyasztott ebédtől. Ugyaninnen vitetett magának ebédet egy 90 éves nyugdíjas is, aki szintén kórházba került, három héttel később pedig meghalt.

„Utánanéztem, s kiderült, abban a vendéglőben, ahonnan az ételeket kapták, a diák- és a nyugdíjasmenü ugyanaz. A tények alapján nagy a valószínűsége annak, hogy ugyanattól az ételtől lettek valamennyien rosszul” – nyilatkozta az elhunyt veje,  Teichtinger János a Kisalföldnek.

baktérium szalmonella petri csésze

A kép illusztráció (iStock)

Az idős férfi lánya szerint édesapja idő előtti halálában közrejátszhatott a szalmonellás fertőzés. Hozzátette, apját a halála előtti napon helyezték át a krónikus belgyógyászati osztályra, és az ekkor készült zárójelentés szerint még mindig jelen volt szervezetében a szalmonella.

A vendéglőben a fertőzés után néhány nappal tartott hatósági vizsgálat a pénteki ételmintából szalmonellát nem mutatott ki, ugyanakkor járványtani kapcsolatot állapítottak meg a táborozók megbetegedése között, amely feltételezhetően élelmiszer-eredetű.

Teichtingerék úgy tudják, a vendéglő ellen higiéniai problémák miatt kezdeményeztek eljárást.

A megyei kormányhivatal a lapot úgy tájékoztatta, hogy a vendéglő üzemeltetőjére a tapasztalt hiányosságok miatt élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot szabott ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top