Éjféltől közterületen is kötelező lesz a maszk viselése

nlc | 2020. November 10.
A miniszterelnök a koronavírus járvány miatt hozott intézkedésekről beszélt a televízióban. UPDATE: A Magyarország kormánya Facebook oldal pedig összekutyulta a bejelentést.

Orbán Viktor kormányfő szerint, a vakcinához való hozzáférés belátható közelségben van, és a koronavírus leküzdésében csak ez tud segíteni. December végén, januárban

az EU-ból biztosan érkezik hazánkba valamennyi vakcina,

amellett pedig talán máshonnan is kapunk. Ez a mennyiség arra lesz elég, hogy az orvosokat, ápolókat, kórházi dolgozókat, a közrend fenntartásában dolgozókat be tudják oltani, és mellettük talán a legnagyobb bajban lévő betegeket is. (Olyan súlyos állapotú betegeket, akik nem koviddal fertőződtek meg – a szerk.) Hozzátette, emellett a kínai, az orosz és az izraeli oltóanyag-lehetőségeket is próbálja az “asztalon tartani”.
 Az Európából történő tömeges szállítás időpontja áprilisnál hamarabb nem várható, de

jöhet vakcina máshonnan is tömegesen,

és addig is érkezhet kisebb mennyiségben Európából is – mondta a miniszterelnök. Lesz egy részleges megkönnyebbülés december vége, január környékén, és egy felszabadulás áprilisban – összegzett. “A végén túl leszünk, és győzni fogunk” – fogalmazott. A miniszterelnök maszk ügyben bejelentette:

előírják a kötelező maszkhasználatot a közterületeken éjféltől.

UPDATE: 

A Magyarország kormánya Facebook oldalon megjelent az alábbi kép, miszerint a maszk csak a 10 ezer főnél nagyobb létszámú településeken és csak bizonyos helyeken kötelező, erről pedig majd a polgármesterek döntenek, sportolni pedig maszk nélkül is lehet. 22:13-kor a Közlönyből nem tudunk még semmit, de amit megtudunk bármit, írásunkat ismét frissítjük.  

UPDATE 22:27: 

A Közlönyből még semmi nem derült ki, de a 24.hu kibökte, hogy az MTI közölte a szerdától életbe lépő változásokat. 

További infók a témában: 

Exit mobile version