Megvan a terv, hogyan oltanák a magyarokat a koronavírus elleni vakcinával

nlc | 2021. Január 03.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közzétette, hogy miként tervezik a lakosság tömeges oltását a koronavírus ellen.

Az NNK oldala azt írja, hogy a COVID-19 vakcinával történő oltás azokat a TAJ számmal rendelkező 18 év feletti állampolgárokat érinti, akik az elmúlt 6 hónapban nem igazolódott a COVID-19 fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegedés). Tehát, aki a tavaszi hullámban átesett a fertőzésen, oltható.

Fotó: Pixabay

Az NNK szerint a lakosság tömeges oltásánál prioritási sorrendet kell felállítani, amelynek alapját az önkéntesség, és a COVID-19 koronavírus okozta megbetegedés szempontjából való veszélyeztetettség képezi. A Nemzeti Népegészségügyi Központ javaslata alapján az első körben az egészségügyi munkakörben dolgozók beoltására kerülne sor. Az alábbi személyi kör oltásának egymással párhuzamos megvalósítása szükséges. Az NNK javaslata, hogy 

Fentebbi tervek szerint a 18 év alattiakat nem oltanák. A vakcinainfón a szombaton közzétett adatok szerint mindeddig nagyjából 600 ezer ember regisztrált.

2021 a beoltás éve: 

Exit mobile version