nlc.hu
Aktuális

Vakcinázás a Vatikánban

Kezdődik a vakcinázás a Vatikánban – még nem tudni, beoltják-e Ferenc pápát

Indul az oltási kampány a Vatikánban. A vakcina megfelelő hőmérsékletű tárolásához külön hűtőberendezést is beszereztek.
Ferenc pápa

Az egészségügyi és biztonsági alkalmazottakkal indul jövő héten az oltási kampány a Vatikánban. Január második felére már annyi vakcina érkezik a Vatikánba, amely fedezi a szükségleteket, az egyházi és világi dolgozókat is beleértve.

A vakcinák beadásában való részvétel önkéntes lesz: elsőként az egészségügyi és biztonsági alkalmazottakat akarják beoltani, valamint mindazokat, akik a hívőkkel, látogatókkal leginkább kapcsolatban állnak, például a Szent Péter-bazilikában szolgáló őröket vagy a vatikáni posta dolgozóit. Oltásban részesülnek a Vatikánban dolgozó egyháziak is, elsőként azok, akik az előrehaladott életkoruk miatt veszélyeztetett kategóriába tartozónak számítanak.

A Vatikánváros egészségügyi és higiéniai hivatalának közleménye nem pontosította, hogy a 84 éves Ferenc pápát beoltják-e, és ha igen, ez mikor történik meg.

A Vatikán amúgy tízezer adag oltóanyagot rendelt. 

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/EPA/Vatikáni média 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top