Megszületett, majd 694 nappal később hazamehetett a kórházból

Á.K. | 2021. Április 13.
Hypoplasztikus bal szívfél szindróma. Így hívják azt a ritka szívbetegséget, amivel a kis Valentina Garnetti orvosainak már a születése után szembe kellett néznie, ezért a kislányt nem engedhették haza.

Valentina Garnetti a Michigan állambeli Mott Gyermekkórházban született, és a ritka szívbetegsége miatt az élete első 694 napját, vagyis kis híján két évet ott kellett töltenie. A kis Valentina végre olyan egészségi állapotba került, hogy hazamehetett, és az édesanyja, Francesca szerint ő most a legvidámabb kisbaba az egész világon, még a történtek ellenére is – írja a Good Morning America.

Valentina Garnetti és a hat kedvenc nővérkéje (Fotó: Facebook)

Valentina a születése után a gyermekkórház újszülött intenzív osztályára került. Összesen hat műtéten esett át, melyek közül négy nyitott szívműtét volt. Az elsőre akkor került sor, amikor a kislány mindössze kétnapos volt. Édesanyja szerint rémisztő volt mindezt megélni, hiszen ez nem olyasmi, amire bármelyik szülő fel tudna készülni lelkileg. A kórházban tartózkodása alatt Valentina hat nővérrel is összebarátkozott, akik rendszeresen jártak be hozzá, és imádták a kislányt. Az egyikük, Liana a pici keresztanyja lett, mivel szinte a második anyja volt odabent. Francesca szerint ha vele történne valami, Liana azonnal a kislány segítségére sietne, ráadásul azt is tudja, hogyan kell gondozni. Orvosa szerint Valentina egy nehéz, rögös úton ment keresztül, de mindig erősnek bizonyult, és most mindenki nagyon örül, hogy végre hazatérhet. Március 24-én a kórházban még egy kis búcsúünnepséget is tartottak ennek örömére. Valentina ma már otthon van, ahol két testvére, az ötéves Gianna és az egyéves Adriana várta.

Gyermekek szívbetegséggel:

Exit mobile version