Üllőn a háziorvosok ellen fordult a lakosság: egymásra mutogat az orvos és a páciens

FEL | 2021. December 09.
Felháborodott betegek, ideges orvosok. Lehetetlen állapotok Üllőn.

A Telex arról írt egy hosszabb cikket, hogy milyen szélsőséges megnyilvánulásokat lehet tapasztalni főleg a betegek, de néha a háziorvosok részéről is Üllőn. A sztori egy nyílt levélből indult el, amely a közösségi médiában terjedt, ebben a háziorvos megszakította a páciensével a kapcsolatot, mert az a Facebookon panaszkodott a település orvosi ellátására. A december 2-i levél így szól:

„Tisztelt …! Miután Ön nem az ellátási területemen lakik, a továbbiakban nem kívánok az Ön háziorvosa lenni. Legyen szíves a területileg illetékes, vagy az Ön által választott más háziorvoshoz bejelentkezni. Ui: A Facebookon látott megnyilvánulásával nem tudok szakmailag azonosulni és emiatt az orvos-beteg közötti bizalmi viszony számomra elveszett.” (Aláírás, dátum, pecsét.)

A kép csak illusztráció (Fotó: Pexels)

A Telex utolérte a „kirúgott” pácienst, aki azt mondta, hogy korábban nem volt semmi konfliktusa a doktornővel. Az ok, amiért ki lett rúgva, az egy a saját közösségi oldalán közzétett poszt volt, amiben arra panaszkodik, hogy Vecsésen be lehet menni a rendelőbe, Üllőn viszont nem, hanem az udvaron kell várakozni, esőben, hidegben, betegen.

A teljes sztorihoz hozzátartozik, hogy az üllői orvosok már egy ideje panaszkodnak arról, sőt az önkormányzatnak is jelezték, hogy egyre nehezebb a páciensekkel. A legutóbb egy fiatal férfi, aki a koronavírus tüneteit produkálta, nem volt hajlandó alávetni magát a tesztnek. Mikor a doktornő megpróbált mintát venni tőle, a fiatal férfi azt üvöltötte, hogy az ő orrába senki nem fog belenyúlni. „K… anyádnak vedd le!” – ordította, és elment. Az eset állítólag nem egyedi, gyakori, hogy a páciensek agresszíven, bántóan beszélnek az orvosokkal. Kissné Szabó Katalin polgármester is megerősítette ezt egy önkormányzati ülés alkalmával, amikor azt mondta, hogy a lakosság részéről borzasztó gondolatokkal illették a háziorvosokat, gyermekorvosokat a közösségi oldalakon. 

Egy óbudai orvos is megerősítette,  érzékelhető társadalmi szinten egy fokozottabb ingerlékenység, ami  sajnos az agyonterhelt háziorvosokat sem kerüli el. A Telexnek azt mondta, néha már ő is unja, hogy „mindenkinek a seggét kell nyalni”, még a legértetlenebb, legkártékonyabb betegnek is.

Exit mobile version