Másik városba helyezték a kardiológiát, miután hálapénzt fogadott el két főorvos

nlc | 2023. Július 07.
Két főorvos lebukott egy fehérgyarmati kórházban, mivel hálapénzt fogadtak el. Az orvosok és a betegek ellen egyaránt eljárást indítottak. Mivel a hálapénz elfogadása miatt nem rendelhetnek, ezért a kardiológiát két tagkórházukban helyezték el.

Hálapénz elfogadásával lebukott főorvosok miatt kényszerülhettek átszervezni a szakrendeléseket egy fehérgyarmati kórházban. Az rtl.hu értesülései szerint a két orvos nem rendelhet, így a szívgyógyászati ellátást más városokba helyeztek át. Az utóbbit a kórház is megerősítette a lapnak. 

Fotó: Getty Images

Június közepén a rendőrök szakítottak félbe egy rendelést, mivel az említett két orvos rendszeresen fogadott el hálapénzt a betegektől, ami két éve már bűncselekménynek számít.

A rendelőben előállították a 71 éves, illetve a 46 éves főorvost. A gyanú szerint az idősebb 18, míg a fiatalabb orvos 8 alkalommal fogadott el pénzt páciensektől. A betegek ellen szintén eljárás indult. 

A helyiek nem sokkal később petíciót indítottak, hogy szolidaritást vállaljanak a két orvossal szemben, továbbá a szakrendelések miatt is aggódnak, amiket eddig ők láttak el.

A portál felkereste a kórházat az üggyel kapcsolatban. Azt írták, hogy a belgyógyászat és a cukorbeteg-gondozás továbbra is megoldott a városban, a kardiológiát pedig két másik tagkórházuk vette el.

Az említett kórházak 20, illetve 30 kilométerre találhatóak Fehérgyarmattól, így nem lesz mindenkinek egyszerű az eljutás, ha ellátásban szeretne részesülni. 

Exit mobile version