Pöttyök, barázdák, elszíneződések a körmön – ezt árulja el az egészségedről

Bagaméri Viki | 2023. December 12.
A körmödön több olyan jel is kialakulhat, amit érdemes komolyan venni, mert általában valamilyen hiányproblémát jeleznek a szervezetben.

A körmödön megjelenő fehér pöttyök, barázdák, töredezések vagy elszíneződések rámutathatnak arra, hogy bizonyos dolgokon jobb lenne változtatnod, ha azt szeretnéd, hogy visszatalálj az itt-ott felborult egyensúlyi állapothoz.

Jól teszed, ha a körmödre nézel!

Körmeid a hajszálakhoz hasonlóan legnagyobb részt keratinból állnak, de tartalmaznak aminosavakat, zsírokat, ásványi anyagokat és vitaminokat, sőt még cukrokat is.

Ha a köröm megjelenésében vagy a minőségében változást tapasztalsz, az legtöbbször valamilyen tápanyaghiányt mutat. Bizonyos esetekben azonban egészségi problémákra is felhívhatja a figyelmedet.

Ezért is jobb, ha gyorsan a körmödre nézel és jól megjegyzed az alábbi összefoglalóból, hogy melyik elváltozás mire utalhat!

Fontos, hogy ha a körmöd színe, formája vagy minősége szembetűnően megváltozik, a biztonság kedvéért említsd meg a háziorvosodnak vagy mutasd meg egy bőrgyógyásznak!

jelek a kormon (1)
jelek a kormon (2)
jelek a kormon (3)
jelek a kormon (4)
jelek a kormon (5)
jelek a kormon (6)

Nyitókép: depositphotos.com

Exit mobile version