nlc.hu
Egészség

Új módszer a körömrágásról való leszokásra

Kiderítették, hogyan lehet végleg leszokni a körömrágásról

Hat hét alatt már jelentős javulás érhető el.
körömrágás,

A körmüket rágók vagy bőrüket kaparók segítségére lehet az, ha egy új szokást építenek be a mindennapjaikba – állapította meg egy friss kutatás. Az új szokásról – amely lehet akár az ujjbegyek, a tenyér vagy a kar hátuljának legalább napi kétszeri gyengéd dörzsölése – a vizsgálatban részt vevők mintegy 53 százaléka pozitívan nyilatkozott, mondván javulást tapasztalt abban, hogy kevésbé élt a régebbi, rossz szokásával.

A hathetes vizsgálatban résztvevők egy kézikönyvet és egy videót kaptak, amely megmutatta nekik, hogyan alakítsák ki az új, kevésbé káros szokást úgy, hogy finoman megdörzsölik az ujjbegyüket, a tenyerüket vagy a karjukat valahányszor késztetést éreznek arra, hogy rágják a körmüket vagy piszkálják más testrészüket. Arra is utasították őket, hogy akkor gyakorolják az új szokást, amikor nem éreztek késztetést rágásra vagy piszkálásra.

A módszer arra épít, hogy az elkerülni kívánt viselkedést egy olyan váltja fel, amely kellemes érzést vált ki, akárcsak időnként maga a bőrtépkedés vagy a körömrágás.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top